Simpozion dedicat Zilei Fortelor Terestre si Zilei Veteranilor de Razboi


Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” a organizat astazi, 18 aprilie, in sala de conferinte a Cercului Militar, un simpozion dedicat Zilei Fortelor Terestre si Zilei Veteranilor de Razboi.

Manifestarea a debutat cu intonarea Imnului Romaniei de catre toti participantii si cu interventiile domnului col.conf.univ.dr.ing. Ioan Virca, prorectorul si loctiitorul comandantului academiei pentru cercetare stiintifica, a doamnei Chiristine Manta-Klemens, vicepresedintele Consiliului Judetean Sibiu, a domnului Razvan Pop, viceprimarul municipiului Sibiu si a domnului Ioan Chirica, presedintele Asociatiei Veteranilor de Razboi „Traian Mosoiu”, filiala Sibiu.

In continuare, domnul col.conf.univ.dr. Daniel Solescu a prezentat “Istoria Fortelor Terestre în date si imagini”, iar domnul lt.col.dr. Aurelian Ratiu lucrarea „Fortele Terestre - componenta cu rol esential în realizarea misiunilor Armatei Romaniei”.

Simpozionul s-a incheiat cu prezentarea comunicarii stiintifice „Abordari privind transformarea structurala a Fortelor Terestre în contextul actual al provocarilor politico-militare”, realizata de catre conf.univ.dr. Stelian Popescu


Album foto
Text: Iulia Stanciu si Florentina Popescu
Foto: Diana David© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.