Tinerii strajeri ai Sibiului. Student caporal Tudor Ilade - "invingator la Termopile"


Ca o consecinta fireasca a determinarii, pregatirii temeinice si pasiunii, student caporal Tudor Ilade si-a indeplinit anul acesta unul dintre cele mai mari visuri ale sale: sa urce numele tarii si al academiei pe cea mai inalta treapta a podiumului in cadrul unei competitii internationale. Tudor a castigat, in luna septembrie, competitia "Leonidas Trophy", organizata in semn de omagiu adus celor care s-au jertfit in batalia de la Termopile, stabilind un nou record al cursei de 25 de km (1h 29min 29secunde), in toate cele opt editii neexistand un alt atlet care sa alerge mai repede decat studentul nostru.

Tudor si-a descoperit pasiunea pentru sport in liceu, cand a inceput sa practice kickboxing la un club sportiv din Piatra Neamt, orasul sau natal. In clasa a XI-a a decis sa urmeze cariera militara si sa devina student al Academiei Fortelor Terestre, considerand ca drumul ales se va impleti perfect cu pasiunea sa pentru sport.

In academie, tanarul a descoperit frumusetea competitiilor militare sportive si a realizat ca sportul pe care il iubeste cu adevarat este atletismul. Pana in anul III a reusit sa faca performanta in sport in cadrul lotului de taekwondo, lotul patrulei de schi al academiei si participand la competitii nationale si internationale.

"Academia Fortelor Terestre si oamenii pe care i-am intalnit aici mi-au deschis drumul catre varful piramidei, catre performanta in sport. Aici mi-am dat seama ca atletismul este sportul care ma defineste si ma descrie perfect. Am participat recent la Leonidas Trophy, o cursa ce a avut un impact emotional enorm. Am reusit sa o castig cu un record de cursa si sa urc din nou numele academiei pe cea mai inalta treapta a podiumului. Am terminat intr-un timp record si astfel mi-am intiparit numele, si mai ales, numele tarii si al academiei in istoria cursei, o competitie cu mare insemnatate istorica", a povestit studentul.

Tudor cand nu alearga, citeste, lectura fiind cea de-a doua pasiune a acestuia si considerand ca exista o imbinare perfecta intre cele doua: sportul si cultura. Pe viitor acesta spera sa reusesca sa aduc un plus de valoare societatii, armatei, sportului militar si atletismului prin pasiunea sa arzatoare pentru sport.

"Tot ceea ce imi doresc este sa ajung la lotul sportiv al Armatei, mai exact la CSA Steaua Bucuresti. Imi doresc o cariera sportiva exemplara, pentru ca visul meu este sa aduc un aport considerabil in ceea ce inseamna sportul romanesc. Visez sa alerg la Jocurile Olimpice. E probabil visul cel mai indepartat si cel mai maret. Voi face tot posibilul sa ajung pana acolo", a marturisit sportivul.


Album foto

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.