Tinerii strajeri ai Sibiului- student plutonier major Gabriel Predescu


Seriozitatea, motivatia si perseverenta sunt cateva dintre trasaturile de caracter care definesc tinuta morala a lui Gabriel Predescu, student in anul III al Academiei Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu. Tanarul studiaza Administratie publica in cadrul Facultatii de Stiinte Economice si Administrative, este pasionat de drept, urmand in paralel si cursurile Facultatii de Drept a Universitatii „Lucian Blaga”, iar din luna octombrie face parte din corpul gradatilor, fiind student plutonier major.

Originar din Slobozia, Gabriel a absolvit Liceul Pedagogic „Matei Basarab”, ca sef de promotie la specializarea filologie, iar ca o consecinta fireasca a preocuparilor sale pasii l-au calauzit catre Facultatea de Litere. Insa la finele primului an universitar a realizat ca nu este aceasta calea pe care doreste sa o urmeze. Avand exemplul fratelui sau, Cosmin, care a absolvit, in anul 2018, Academia Fortelor Terestre, acesta a hotarat sa ii calce pe urme si sa devina student militar.

„Aventurile povestite de fratele meu despre viata de student militar au declansat in mintea si sufletul meu dorinta de a pasi in AFT, de a imbraca uniforma militara si de a ma dezvolta pe toate planurile in cadrul acestei institutii. Sunt in momentul in care as putea afirma cu tarie ca mi-am gasit vocatia. Am ajuns la momentul in care acesti frumosi si prolifici ani de studentie se indreapta vertiginos spre final si pot sa incununez aceasta perioada petrecuta in Academia Fortelor Terestre drept ani de formare si de intarire a fiecaruia, sub aripa mai severa sau mai ingaduitoare a comandantilor, profesorilor si instructorilor, care ne-au indrumat si modelat caracterul pentru a deveni buni ofiteri si cetateni, dar mai inainte de toate adevarati camarazi”, a povestit Gabriel.

Cosiderand cercetarea stiintifica o componenta esentiala la dezvoltarea bagajului sau intelectual si spiritual, precum si din placerea de a construi argumentatii, in special din punct de vedere juridic, Gabriel a muncit constant in a-si largi spectrul de cunostinte, scriind articole stiintifice si incercand sa profite de fiecare oportunitate privind cercetarea. Munca sa a fost recunoscuta si rasplatita, obtinand premii in cadrul sesiunilor de comunicari stiintifice la care a participat.


Album foto

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.