„Winter Training Camp Morocco 2020”


Studentii sergent Teodor Tabacariu si Gabriel Oprea au participat, in perioada 25 ianuarie - 7 februarie, la modulul de instructie „Winter Training Camp Morocco 2020”, organizat de Academia Militara Regala din Bruxelles. La acest eveniment au mai participat si cadeti din: Polonia, Olanda, Lituania, Letonia si Maroc.

Timp de doua saptamani, studentii au parcurs un program de pregatire foarte intens, care a presupus sedinte de tactica la nivel grupa si pluton, tehnici de supravietuire in teren desertic, acordarea primului ajutor in camp tactic si reactia la descoperirea unui dispozitiv exploziv improvizat. Perioada de instructie s-a finalizat cu un mars de 33 de km prin Valea raului Ziz. In ceea ce priveste activitatile culturale, participantii au avut oportunitatea de a vizita orasul Errachidia si de a participa la „Desert Games”, avand, de asemenea, ocazia sa intre in contact cu populatia si cultura marocana.

«Participarea la acest eveniment sub coordonarea academiei belgiene a fost deosebita, deoarece am luat contact cu un alt sistem de organizare si cu un alt mediu de operare. Daca la inceputul taberei am simtit o presiune mai mare asupra noastra din cauza lipsei de experienta in ceea ce presupune operarea intr-un mediu international si in teren desertic, pana la final ne-am intregrat perfect, demonstrand ca Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu este capabila sa instruiasca cadeti ce pot face fata oricarui mediu», ne-a relatat Teodor Tabacariu.

Album foto

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.