Expozitia de fotografie „Food will win the war” - „Hrana va castiga razboiul"


In lunile octombrie-noiembrie ale acestui an, in Piata Mare a Sibiului poate fi vizitata expozitia de fotografie „Food will win the war” - „Hrana va castiga razboiul", organizata de Muzeul National Brukenthal in parteneriat cu Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu.

Expozitia sintetizeaza mai multe aspecte legate de hrana in perioadele de criza, stransa conexiune dintre ratiile de razboi si gandirea moderna pentru nutritie, si continuarea luptei pentru economisirea alimentelor (de la penuria in vreme de razboi, la actuala protectie a mediului).

«In anul 1917, Statele Unite ale Americii lansau campania "Food will win the war" ("Hrana va castiga razboiul), cu scopul de a convinge oamenii obisnuiti sa isi schimbe obiceiurile legate de hrana, astfel incat sa existe suficiente alimente pentru soldati si civilii europeni. Tema a fost reluata de Studiourile Walt Disney in scurt-metrajul de animatie „Hrana va castiga razboiul”, dupa atacul de la Pearl Harbor (7 decembrie 1941) », spun curatorii expozitiei, dr. Alexandru Chituta si dr. Raluca Teodorescu.

Expozitia face parte din proiectul cu acelasi titlu, co-finantat de Administratia Fondului Cultural National. Fotografiile sunt realizate de Daniela Oana si Cristian Radu, regia si documentarea pentru fotografie a fost efectuata de Adrian Teodorescu si Toma-Cosmin Roman, iar prelucrarea grafica apartine lui Chris Balthes.

Album foto

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.