Ziua Veteranilor


In fiercare an, la 11 noiembrie, este sarbatorita Ziua Veteranilor din teatrele de operatii, in semn de recunoastere a meritelor militarilor romani care au participat la misiuni internationale pentru apararea intereselor Romaniei. Astfel, tara noastra se alatura altor state europene, dar si Australiei, Canadei si Statelor Unite ale Americii care isi arata recunostinta pentru militarii intorsi din misiuni si isi comemoreaza eroii.

Ziua de 11 noiembrie are o dubla semnificatie pentru Armata Romaniei. Pe de-o parte, la 11 noiembrie 1918, la ora 11.00, se semna armistitiul intre Antanta, din care facea parte si Romania si Germania punandu-se capat Marelui Razboi. La finalul conflagratiei mondiale se consfintea faurirea Romaniei Mari prin unirea Vechiului Regat cu Basarabia, Bucovina si Transilvania. Pe de alta parte, la 11 noiembrie 2003, a cazut la datorie sublocotenentul p.m. Iosif Silviu Fogorasi, primul militar decedat in teatrul de operatii din Afganistan.

Se cuvine, astazi, sa ne plecam fruntea pentru o clipa in fata acelora care, mai presus de viata lor, au pus tara si neamul romanesc.

Album foto
Text: Cosmin ROMAN

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.