Ziua NATO la AFT


Astazi, 4 aprilie, cu ocazia aniversarii Zilei NATO, la sediul Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu au fost arborate Drapelul National al Romaniei si Drapelul Aliantei Nord-Atlantice.

Tara noastra, alaturi de Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Slovacia si Slovenia au fost invitate sa inceapa procesul de aderare in cadrul Summit-ului de la Praga din data de 21 noiembrie 2002. Ca urmare a acestui demers, pe 26 martie 2003 la Bruxelles s-au semnat Protocoalele de Accedere in structurile Aliantei. Romania a incheiat procesul politic de aderare la Alianta Nord-Atlantica pe 29 martie 2004. In acelasi an, pe 2 aprilie, in cadrul unui ceremonial desfasurat la Cartierul General al NATO de la Bruxelles, a fost inaltat drapelul Romaniei alaturi de cele ale celorlalte state membre NATO.

Ziua NATO in tara noastra se aniverseaza, in conformitate cu prevederile Legii 390 din 2004, in fiecare an, in prima duminica a lunii aprilie.

Desfasurarea activitatii a fost adaptata actualului context pandemic, fiind respectate masurile de distantare si protectie sanitara.


Album foto


© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.