Miezonoptica. Creatie literara studenteasca


„Orice am gandi si cu oricata amaraciune despre cer si pamant, despre conditia umana, despre clipa si fatum, inima, cu bataile ei, aplauda existenta”. - Lucian Blaga

Volumul Miezonoptica. Creatie literara studenteasca intruneste visurile, nazuintele si reflectiile tinerilor studenti ai Academiei Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu, potrivite, dupa masura talentului, in cuvinte asternute pe hartie.

Creatiile literare stranse in acest volum apartinand studentilor insumeaza, asa cum subliniaza prefatatorul, „un caleidoscop de teme tratate cu o maturitate pe care cu greu ai putea-o banui la tineri abia iesiti din adolescenta si intr-un limbaj care se imbogateste la fiecare lectura cu noi semnificatii. Cititorul avizat recunoaste pe alocuri ecouri din Mihai Eminescu, Norman MacCaig, Nichita Stanescu sau Marin Sorescu, dar toti cei care au contribuit la aceasta realizare reusesc sa isi gaseasca un stil propriu, dandu-ne posibilitatea sa afirmam, fara teama de a gresi, ca fiecare dintre autori este un Picasso fara culori.

Poeziile, eseurile, proza si dramaturgia prezente in Miezonoptica. Creatie literara studenteasca se citesc cu inima, caci pentru a te bucura pe deplin de frumusetea lor trebuie sa taci, sa asculti si sa simti.

Volumul de fata este o dovada in plus ca in spatele impersonalelor uniforme kaki se afla oameni capabili nu doar sa inteleaga frumosul, dar si sa il creeze, aratand ca nu doar cu arma, ci si prin condei, acestia pot sa traiasca deviza Academiei Fortelor Terestre: Patrie, Onoare, Datorie”. - Editura

Miezonoptica

Thumbnail 1

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.