Premiul „Nicolae Balcescu” 2021


Numele patronului spiritual al institutiei noastre, istoricul si revolutionarul Nicolae Balcescu, a fost atribuit distinctiei care se acorda, incepand cu anul 2007, celor mai merituosi reprezentanti ai comunitatii academice militare sibiene. Anul acesta, premiul a fost acordat, in cadru festiv, sd.sg. Raluca Anamaria Petrescu, de catre rectorul academiei, gl.bg.prof.univ.dr.ing Ghita Barsan, pentru implicarea activa in organizarea si desfasurarea evenimentelor care au adus un plus de valoare imaginii institutiei si pentru seriozitatea de care a dat dovada in pregatirea profesionala.

Raluca este presedintele Corpului Cadetilor „Gl.mr.Nicolae Uscoi” din institutia noastra, organizatie studenteasca care isi propune organizarea de activitati culturale, educationale si sportive in care sa fie implicati cat mai multi cadeti sibieni.

„In cei trei ani de academie am incercat sa profit de oportunitatile oferite de institutie si de statutul de student militar, astfel ca lista activitatilor in care m-am implicat este destul de lunga. Mereu am considerat ca din orice activitate ai ceva de invatat si te poate ajuta pe viitor. Functia de presedinte al Corpului Cadetilor „Gl.mr.Nicolae Uscoi” ar putea parea la prima vedere un lucru simplu, dar in esenta implica multa munca, responsabilitati, dar si bucurie atunci cand vezi cat impact a avut un eveniment sau o actiune realizata de Corp. Din pacate, mandatul meu a fost intr-o perioada grea pentru organizarea evenimentelor cu care studentii erau obisnuiti, dar in ciuda pandemiei am reusit sa organizam cateva evenimente semnificative, printre care si prima editie a festivalului de poezie AFT, dar si un spectacol cu ocazia zilei academiei. Ma simt onorata ca activitatea mea in cadrul academiei a fost rasplatita cu aceasta distinctie si indemn actualii sau viitorii studenti ai academiei sa profite de anii de studentie si de orice oportunitate li se iveste in cale”, a marturisit Raluca.

O felicitam pe Raluca pentru premiul obtinut si ii uram succes deplin la examenul de licenta si in cariera pe care o va imbratisa!


Album foto


© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.