AFT, locul I la competitia internationala „Circular Economy Hackathon”


Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu a participat, in zilele de 11 si 12 iunie, la competitia internationala de proiecte Circular Economy Hackathon, organizata de Institutul pentru Cercetari in Economie Circulara, Mediu „Ernest Lupan” si Agentia de Dezvoltare Regionala Centru. Echipa institutiei noastre, formata din patru studenti din cadrul Facultatii de Stiinte Economice si Administrative: Ioan-Bogdan Catana-Bota, Alexandra Cozma, Alex-Teodor Rusu si Gabriela Tiron, si coordonata de doamna lect.univ.dr. Cristina Batusaru, a obtinut locul I la sectiunea „Deseuri”, convingand juriul de circularitatea ideii lor.

Competitia a urmarit implicarea studentilor din cadrul tuturor ciclurilor de studii (licenta, master, doctorat, post-doctorat) si a absolventilor, in rezolvarea unor provocari ce abordeaza economia circulara, cu accent pus pe: schimbari climatice, consum excesiv, productia iresponsabila si gestionarea deficitara a resurselor. In cadrul competitiei, echipele au avut oportunitatea de a dezvolta si de a defini solutii inovatoare si antreprenoriale in problematicile abordate de fiecare in parte.

Printre premiile acordate in cadrul concursului se numara si Premiul de popularitate, constand intr-un stagiu de doua zile la Bruxelles, unde castigatorii vor participa la un eveniment dedicat economiei circulare. Premiul va fi decernat in urma campaniei de votare de catre public a echipei favorite, organizata pe pagina oficiala a competitiei in perioada 15-22 iunie.

Echipa noastra, WASTE 1, poate fi sustinuta completand formularul de vot pana in data de 23 iunie, ora 16.00, accesand linkul: http://shorturl.at/sLNZ9


Ii felicitam pe studentii nostri ca au raspuns acestei provocari!


Votati echipa AFT pentru a-si sustine ideea la Bruxelles!


Descrierea echipei:


Doamna Cristina Batusaru este lector universitar doctor in cadrul Facultatii de Stiinte Economice si Administrative a Academiei Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu din martie 2018. Preocuparile si deschiderea spre cercetare au determinat-o sa atraga in jurul ei studenti entuziasti si dornici sa aprofundeze tematici de cercetare de actualitate din sfera economica si sa raspunda provocarilor ridicate prin participarea lor la numeroase competitii nationale si manifestari stiintifice internationale, unde au obtinut si rezultate notabile. Este dedicata si implicata in tot ceea ce presupune activitatea didactica, iar in timpul liber pretuieste momentele petrecute alaturi de familie, iubind calatoriile, drumetiile in natura si spectacolele de teatru si film.


Alex-Teodor Rusu (20 de ani) este student in anul I la Facultatea de Stiinte Economice si Administrative din cadrul Academiei Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu. A absolvit Colegiul National „Vasile Alecsandri” din Bacau, loc in care si-a descoperit o adevarata pasiune pentru creatia literara, talent pe care il manifesta si in prezent in cadrul concursurilor si festivalurilor de poezie organizate in cadrul academiei. Concursurile de desen, participarea la sesiunile de comunicari stiinttifice studentesti, la olimpiadele de limba romana, istorie si engleza, la concursurile de dezbateri, de sah si sporturi de contact sunt cele la care, in anii trecuti, Alex-Teodor a obtinut rezultate notabile.


Alexandra Cozma (19 ani) este absolventa a Colegului National „Gheorghe Sincai” din Baia Mare, unde, urmand profilul Stiinte Sociale intensiv-engleza, in clasa a XII-a si-a descoperit dragostea fata de economie. De asemenea, timp de 10 ani a activat la Palatul Copiilor din Baia Mare, unde si-a dezvoltat talentul muzical. A participat la numeroase competitii vocale nationale si internationale (Franta, Grecia si Bulgaria). In 2019 a obtinut premiul I la sectiunea limba materna, in Rusia. Studenta in anul I la Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcesc” din Sibiu, la Facultatea de Stiinte Economice si Administrative, specializarea Administratie publica, se implica in Festivalul de poezie AFT, editia Nina Cassian, iar alaturi de colegul ei, Alex-Teodor Rusu, sub indrumarea domnului lect.univ.dr. Alexandru Stoian, obtine locul al III-lea in cadrul Sesiunii de Comunicari Stiintifice Studentesti SECOSAFT 2021.


Gabriela Tiron (23 de ani) este absolventa a Colegului National „Nicolae Balcescu” din Braila si a Facultatii de Securitate si Aparare din cadrul Universitatii Nationale de Aparare „Carol I”. In prezent este studenta in anul I la Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu la Facultatea de Stiinte Economice si Administrative, specializarea Administratie publica. Gabriela este pasionata de cercetarea stiintifica, indeosebi in domeniile: securitate, stiinte militare si relatii internationale. Totodata, ii plac drumetiile montane, spectacolele de teatru si de opera.


Ioan-Bogdan Catana-Bota (20 ani) a absolvit Colegiul National Militar ,,Mihai Viteazul” din Alba Iulia, iar in prezent este student in anul II la Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu, la specializarea Contabilitate si Informatica de Gestiune. Este pasionat de tot ce inseamna domeniul economic si cel auto, iar in timpul liber ii place sa calatoreasca, fiind mereu in cautarea unor experiente noi.


Album foto


© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.