Studentii AFT la aniversarea celor 40 de ani de la zborul in spatiu a domnului gl.lt.(rz.)dr.ing. cosmonaut Dumitru Prunariu


Studentii Academiei Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu au avut onoarea de a fi alaturi de domnul gl.lt.(rz.)dr.ing. cosmonaut Dumitru Dorin Prunariu la evenimentele organizate de Primaria Municipiului Medias, in colaborare cu structurile militare din garnizoana Medias si Muzeul National al Aviatiei Romane, Sectia „Hermann Oberth” Medias, dedicate aniversarii a 40 de ani de la zborul singurului roman in spatiul cosmic si implinirii a 127 de ani de la nasterea lui Hermann Oberth.

Evenimentul s-a desfasurat la Medias, acolo unde domnul general Prunariu s-a reintalnit, intr-o atmosfera emotionanta, cu vechi colaboratori si prieteni: „Legaturile cu oameni adevarati au ramas intotdeauna niste amintiri deosebite pe care le-am mentinut”.

In discursurile sustinute a fost evocata personalitatea marelui savant Hermann Oberth si realizarile cosmonautului Dumitru Prunariu, care spunea ca inceputul carierei a reprezentat o provocare, multi considerand ca tineretea ar fi un impediment pentru misiunea ce urma: „multi au zis prea tanar, eu mi-am zis o oportunitate pentru a arata ce pot si mai departe”. La aproape 69 de ani, Dumitru Prunariu este dedicat in continuare activitatilor din domeniul studiului spatiului cosmic de la nivel national si international, dovedindu-se a fi un ambasador al Romaniei in forurile internationale de specialitate si sursa de inspiratie pentru tinerii romani si nu numai.


Album foto
Foto: Elena Andrei

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.