Cadru militar al AFT, locul I la competitii de ciclism


Colegul nostru col. Codrut Galaftion este cel care, an de an, arboreaza de Ziua Armatei drapelul national pe "acoperișul Romaniei", Varful Moldoveanu. Pasiunea lui pentru sport nu se manifesta doar in mediul militar, de curand remarcandu-se si cu rezultate exceptionale la competitiile de ciclism. La 47 de ani, in cadrul Turului Ciclist al Sibiului a reusit sa se claseze pe locul I al podiumului la doua dintre competitiile conexe ale acestui eveniment sportiv, adresate amatorilor: "Cursa Sponsorilor" si "King Of The Mountain".

"Cursa Sponsorilor" a oferit participantilor sansa de a experimenta senzatiile unei competitii profesioniste, cursa desfasurandu-se in regim de contratimp individual pe sosea, pe un traseu de 13,8 km inchis circulatiei, cu cronometraj si arbitraj, la care colegul nostru a obtinut locul I la individual masculin, categoria "peste 45 de ani".

Concursul de catarare pe sosea si cel de pe off-road de la Paltinis intitulat "King Of The Mountain” este unic in Romania, ciclistul luptandu-se cu el insusi pentru a obtine cel mai bun timp pe o catarare de 15 km, cu o panta medie de 5% si cu zone de 14%. Dupa ce cu un an inainte se clasase pe treapta a doua a podiumului in aceeasi competitie, dar pe catararea de pe Dealul Calugaru, anul acesta col. Codrut Galaftion a urcat pe locul I al podiumului pentru a primi titlul de "King of the Mountain Off-Road", imbracand totodata si tricoul alb cu buline rosii (semnul distinctiv al grimpeurilor, al celor mai buni cataratori, care fac legea pe munti).

De asemenea, in luna iunie, a castigat la categoria de varsta "peste 35 de ani", si cea de-a VII-a editie a concursului de ciclism "Criteriul Primaverii", organizat de Clubul Sportiv Aria pentru Sport din Sibiu. Competitia este una de ciclism rutier, care se desfasoara in conditii de trafic rutier restrictionat, pe un traseu de 19 km in regim de contratimp individual.

Felicitari pentru rezultatele obtinute!


Album foto


© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.