Cluster, cooperare interinstitutionala


Joi, 15 iulie, domnul Mihail Cazacu, DIRECTOR DE PROGRAM – FUNDATIA WORLDSKILLS ROMANIA, expert IT&C si membru in proiecte guvernamentale pentru digitalizarea Romaniei, a efectuat o vizita de lucru la Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu.

Intalnirea a avut ca obiectiv principal identificarea oportunitatilor de integrare a institutiei noastre, ca partener, in cadrul unui cluster de inovare, care sa cuprinda atat entitati din mediul academic, cat si din cel de afaceri. Scopul creari acestui cluster este atragerea de fonduri in cadrul programelor finantate de Uniunea Europeana (UE). La ora actuala, UE are mai multe programe de finantare dedicate clusterelor de inovare. Unele sunt accesibile direct de la Bruxelles, altele prin programele operationale ale Ministerului Fondurilor Europene.

Domnul Mihail Cazacu s-a intalnit cu rectorul academiei, gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghita Barsan si cu alte cadre didactice din institutia noastra. Activitatea s-a finalizat cu vizitarea bazei logistice si didactice in care se deruleaza procesul de formare a viitorilor ofiteri din Armata Romaniei, precum si a laboratoarelor si salilor tehnice in care se desfasoara activitatile de cercetare stiintifica.


Album foto
Foto: Elena Andrei

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.