Ceremonia de acordare a gradelor militare promotiei "Regele Mihai I-100"


Dupa trei ani in care s-au pregatit pentru a deveni luptatori, lideri, specialisti militari si buni cetateni, cei 291 de absolventi ai promotiei "Regele Mihai I-100" au pasit joi, 29 iulie, de Ziua Imnului National, cu incredere pe primele trepte ale carierei militare, odata cu obtinerea primului grad de ofiter.

In Piata Mare a Sibiului, alaturi de proaspetii absolventi au fost ministrul Apararii Nationale, Nicolae-Ionel Ciuca, seful Statului Major al Fortelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdila, oficialitati publice locale si centrale, cadrele didactice si instructorii care le-au ghidat pasii, familiile si prietenii care i-au sprijinit in cei trei ani de studii.

Eforturile depuse si rezultatele obtinute de absolventii clasati pe primele locuri pe arme si specialitati militare in cadrul Ministerului Apararii Nationale au fost rasplatite cu premii simbolice de catre seful Statului Major al Fortelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdila.

Seful promotiei 2021 al Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu, sublocotenent Alberto-Alexandru Mihalache, cel care s-a clasat, cu media 9,45, primul la specializarea universitara Managementul organizatiei, specialitatea militara Geniu, a primit, in semn de apreciere si recunoastere a meritelor obtinute pe timpul studiilor, din partea ministrului Apararii Nationale, Nicolae-Ionel Ciuca, Emblema de merit "Stiinta militara" clasa a II – a si stiletul personalizat.

La Ministerul Afacerilor Interne s-a clasat pe locul I, cu media 9,43, subinspector Denisa-Olivia Rosca. Diploma de merit i-a fost oferita de directorul Directiei financiare din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, comisar sef de politie Danelus Ionel Harabagiu.

La Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) s-a clasat pe locul I, cu media 9,09, sublocotenent Ioana Sirbu, fiind premiata de catre prim-adjunctul directorului STS, general-locotenent inginer Ionel-Sorinel Vasilca, cu placheta de onoare a STS si diploma de merit.

La Serviciul Roman de Informatii s-a clasat pe locul I, cu media 9,00, sublocotenent Andreea-Raluca Safta, fiind premiata de catre seful Directiei Regionale de Informatii Transilvania Sud, col. Alexandru Badea.

Subinspector de penitenciare Antonia-Maria Bucur, clasata cu media 8,66 prima la specialitatea militara Finante-contabilitate, a fost premiata de catre directorul Directiei Management Resurse Umane al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, comisar sef de politie penitenciara Claudiu Silvian Romanu.

Felicitari tuturor absolventilor! Pasii sa va poarte spre cele mai performante cariere!

SEMPER UNA!


Album foto
Foto: Elena ANDREI

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.