Seful promotiei 2021 al Academiei Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu


Imbinand munca cu seriozitatea si perseverenta cu dorinta de cunoastere, sublocotenent Alberto-Alexandru Mihalache a reusit sa isi atinga obiectivele propuse pe timpul anilor de studii, iar acum, la absolvire, eforturile i-au fost incununate de succes, fiind desemnat seful promotiei 2021 „Regele Mihai I-100” al Academiei Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu.

Originar din Galati, unde a absolvit un liceu cu profil economic, Alberto s-a „indragostit” de uniforma militara dupa o vizita la Bucuresti, unde a mers special pentru a vedea parada militara de la 1 Decembrie. Cu sprijinul familiei a ajuns unde si-a dorit, iar acum, dupa trei ani, sarbatoreste implinirea visului sau absolvind primul, cu media 9,45, la specializarea universitara Managementul Organizatiei, specialitatea militara geniu.

Pe parcursul anilor de studii a indeplinit functii de conducere, facand parte din corpul gradatilor, etapa care l-a ajutat mult sa isi perfectioneze deprinderile de lider, sa invete sa lucreze cu oamenii si sa acumuleze experienta in a-si argumenta deciziile in fata colegilor. De asemenea, inca din primele zile de instructie in academie si-a dat seama ca este pasionat de studiul explozivilor si de efectul acestora asupra tintelor, ajungand astfel sa aleaga la repartitia pe arme din anul I, arma geniu.

„Academia Fortelor Terestre pentru mine in acesti ani a insemnat acasa. Este locul unde m-am dezvoltat din toate punctele de vedere, unde am legat prietenii, unde am invatat ce este camaraderia, loialitatea si iubirea fata de tara, unde mi-am depasit limitele, dandu-mi seama ca sunt mult mai puternic decat credeam. Pe Alberto cel de acum l-as descrie ca o persoana matura, mult mai responsabila si rabdatoare, pregatita sa-si exercite actul de comanda. Un cetatean cu respect fata de lege, patriot, disciplinat si loial. Acum am inteles ca daca pui suflet in ceea ce faci si te dedici 100%, rezultatele nu vor intarzia sa apara.”, a spus proaspatul absolvent.

Acum, dupa terminarea academiei, Alberto si-a propus sa se dedice total carierei pe care a pornit, urmand sa comande un grup EOD.


Album foto
Foto: Elena ANDREI

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.