iMAF 2021 – Forumul Academic Militar International


O delegatie a Academiei Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu, condusa de gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghita Barsan, a participat in perioada 20-24 septembrie la cea de-a VIII-a editie a Forumului Academic Militar International (iMAF 2021). Evenimentul a fost gazduit de Academia Militara din Lisabona, Portugalia, si s-a bucurat de prezenta a peste 70 de participanti din 16 state europene, reprezentand 30 de institutii militare de invatamant superior.

Scopul principal al acestui eveniment l-a reprezentat imbunatatirea, devoltarea si explorarea sinergiilor din sistemele de educatiei militare existente la nivel european, in ceea ce priveste pregatirea tinerilor ofiteri, printr-un dialog transparent si eficient.

Si in cadrul editiei din acest an s-a reiterat importanta cooperarii intre institutiile militare de invatamant superior din Uniunea Europeana, prin organizarea de semestre internationale, module de pregatire sau alte tipuri de activitati cu participare internationala, prin intermediul carora, studentii militari sa dobandeasca competente si aptitudini care sa-i pregateasca mai bine pentru posturi care prespupun lucrul intr-un mediu intrnational.

In cadrul ceremoniei de incheiere, comandantul Academiei Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu a preluat in mod simbolic organizarea urmatoarei editii a Forumului Academic Militar International 2022, care se va desfasura la Sibiu in perioada 12-15 iunie 2022.


Album foto
Text: Ramona Herman

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.