SACRIFICIUL IMPUNE RESPECT!


Stafeta Veteranilor este un eveniment organizat de Voluntarii INVICTUS cu sprijinul Ministerului Apararii Nationale, prin care se doreste ca, prin sport, sa fie rememorate si cinstite faptele de arme ale inaintasilor nostri. La aceasta manifestare, marca Invictus Romania, participa alergatori si ciclisti, amatori sau profesionisti, civili si militari, care vor purta o stafeta pe unul din cele trei trasee de alergare (denumite simbolic: rosu, galben si albastru), care coincid cu drumurile batatorite odinioara de vitejii luptatori romani in luptele de reintregire nationala.

Cea de-a VIII-a editie a Stafetei Veteranilor, care insumeaza aproximativ 3800 de kilometri, a luat startul vineri, 1 octombrie, pe traseul albastru, din fata Mausoleului Eroilor din Marasesti. Traseul galben, a pornit pe data de 9 octombrie de la Fagaras, iar cel rosu, pe data de 12 octombrie de la Chisinau.

La Sibiu stafeta a sosit in seara zilei de 19 octombrie, urmand ca in dimineata urmatoare sa fie purtata de studentii AFT, militarii din cadrul HQ MNCSE si Clubul Sportiv Comunitar Sibiu, pe traseul galben, pana la Colegiul National Militar "Mihai Viteazul" din Alba Iulia.

Stafeta Veteranilor se va finaliza in data de 25 Octombrie 2021, de Ziua Armatei Romaniei, la Monumentul Ostasului Roman de la Carei, atunci cand purtatorii celor trei stafete vor striga intr-un singur glas: "SACRIFICIUL IMPUNE RESPECT!"


Video: Daniela OANĂ

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.