Academia Fortelor Terestre la „Athens Marathon. The Authentic”


In zilele de 13 si 14 noiembrie a avut loc cea de-a 38-a editie a Maratonului Atenei („Athens Marathon. The Authentic”), cursa cu traditie la care au participat, alaturi de alti aproximativ 30.0000 de alergatori, si colegii nostri plt.adj.pr. Francisc Sarosi, sd.cap. Alexandru Riza, sd.cap. Alexandru Stoica, sd.cap. Maria Ion si sd.cap. Maria Deac.

In contextul pandemic actual, fiecare cursa a Maratonului a fost impartita in doua grupe (A si B), cu start diferit, desfasurandu-se pe traseul dintre localitatile Maraton si Atena, cu sosire pe stadionul de marmura. Colegii nostri au luat startul alaturi de 40 de cadeti greci in grupa B a maratonului, aventura sportiva de pe meleaguri elene terminandu-se cu rezultate bune pentru ei.

„Studentii au alergat pentru prima data aceasta proba de 42 km. Nu le-a fost usor pentru ca intre kilometrul 10 si 30 traseul a fost in urcare. Eu am alergat impreuna cu ei primii 30 km, intr-un ritm constant, astfel incat efortul sa fie bine dozat, sa termine cu bine proba. Au reusit datorita pregatirii si ambitiei lor”, ne-a marturisit colegul nostru plt.adj.pr. Francisc Sarosi, coordonatorul echipei AFT.

In clasamentul maratonului din grupa B, sd.cap. Alexandru Riza a ocupat locul 2, plt.adj.pr. Francisc Sarosi locul 187, sd.cap. Maria Ion locul 620, sd.cap. Maria Deac locul 621 si sd.cap. Alexandru Stoica locul 623.

Cel mai bun rezultat al echipei AFT a fost obtinut de sd.cap. Alexandru Riza, 3h 00′ 37″, rezultat care l-a plasat pe locul 160 in clasamentul general al maratonului.

Felicitari colegilor nostri!


© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.