MESAJUL COMANDANTULUI GARNIZOANEI SIBIU PRIVIND SARBATORIREA ZILEI NATIONALE A ROMANIEI
– 1 DECEMBRIE 2021 –


Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 a fost si ramane pagina cea mai frumoasa a istoriei romanesti. Maretia ei consta in faptul ca desavarsirea unitatii nationale, prin reunirea tuturor cetatenilor romani din Vechiul Regat, Transilvania, Basarabia si Bucovina, a fost consemnata ca fiind fapta istorica a intregii natiuni romane.

Armata Romaniei, parte inseparabila a societatii noastre, a contribuit semnificativ la desavarsirea teritoriala a statului roman. Astazi, prin tot ceea ce face, demonstreaza ca este continuatoarea traditiilor de lupta ale poporului roman, asumandu-si misiunea de a garanta independenta, suveranitatea si integritatea teritoriala a Romaniei. Ca promotoare a valorilor si traditiilor nationale, contribuie semnificativ la educarea spiritului civic si la respectarea valorilor si simbolurilor nationale de catre membrii societatii.

Cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, in numele tuturor militarilor din garnizoana Sibiu, adresez locuitorilor din comunitatea noastra locala cele mai calde urari de sanatate, impliniri profesionale, satisfactii personale si bucurii alaturi de cei dragi! Dificultatile pe care ni le creeaza pandemia generata de virusul COVID-19 le vom depasi doar daca intelegem toti ca respectand cu strictete recomandarile specialistilor ii vom putea proteja pe cei dragi noua.

LA MULTI ANI, ROMANIA!

LA MULTI ANI, ROMANI!

Gl.bg. prof.univ.dr.ing. Ghita BARSAN
COMANDANTUL GARNIZOANEI SIBIU


© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.