Academia Fortelor Terestre, partener in organizarea Olimpiadei Satelor din Romania


Inspectoratul Scolar Judetean Sibiu a organizat, in aceste weekend, cu sprijinul Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu", Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS), Consiliului Judetean Sibiu, Asociatiunii ASTRA, Filiala SSMR Sibiu, cea de-a X-a editie a Concursului National de Matematica pentru clasele a IV-a – a VIII-a, "Olimpiada Satelor din Romania", etapa regionala.

In cadrul concursului, adresat elevilor care invata in scolile din mediul rural si organizat in judetul Sibiu, au participat 177 de elevi din Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Mures, Satu-Mare, Salaj si Sibiu, 50 de profesori de specialitate din aceste judete, precum si cadre didactice universitare din cadrul institutiei noastre si al ULBS.

"Suntem deosebit de onorati sa facem parte din randul celor care sprijina demersurile facute pentru organizarea etapei regionale a Olimpiadei de Matematica a Satelor din Transilvania. Este un demers firesc, gandindu-ne la faptul ca suntem o institutie de invatamant ai carei studenti provin si din mediul rural, acolo unde multi tineri inzestrati isi incep parcursul in lumea cunoasterii. Matematica este una dintre cele mai vechi stiinte, cea care a stat la baza dezvoltarii societatilor moderne, iar noi astazi avem datoria de a-i sprijini, cum putem mai bine, pe cei care doresc sa aprofundeze aceasta ramura a stiintei", a spus comandantul (rectorul) Academiei Fortelor Terestre Nicolae Balcescu din Sibiu, gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghita Barsan.

Felicitari tuturor participantilor si cadrele didactice implicate!


© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.