Saptamana Internationala a Studentilor la AFT


In perioada 04.04.2022 - 08.04.2022, Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu a organizat Saptamana Internationala a Studentilor, la care au participat 30 de cadeti si cadre militare de la Universitatea Nationala Militara "Vasil Levski" din Veliko Tarnovo, Bulgaria, Academia Nationala de Aparare din Gori, Georgia, Academia Nationala de Aparare din Riga, Letonia, Academia Fortelor Armate "Alexandru cel Bun" din Chisinau, Republica Moldova, Universitatea de Studii din Torino, Italia si de la Universitatea Georgiei de Nord din Atlanta, S.U.A., precum si studenti ai institutiei noastre, de la toate programele de studii.

Saptamana a debutat cu prezentarea de catre studentii institutiei noastre a programelor de studii care se deruleaza in Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu, facilitatile didactice, de cercetare stiintifica, de pregatire militara, sportive si recreative din institutie si oferta educationala pusa la dispozitie pentru studentii si cadetii internationali. De asemenea, fiecare delegatie si-a prezentat institutia si oferta educationala pentru partenerii cu care a relationat si au fost purtate discutii referitoare la modul in care acestia se instruiesc si se pregatesc la universitatile din care provin.

Nu au lipsit nici activitatile sportive, fiind organizate jocuri individuale si de echipa cum ar fi: tenis de masa, handbal, baschet, fotbal, inot sau sah, si nici cele care au acoperit latura culturala si recreativa, deoarece s-a urmarit dezvoltarea interesului oaspetilor pentru traditiile, cultura si obiceiurile din zona Sibiului si nu numai. Astfel, au fost organizate activitati dedicate vizitarii orasului Sibiu, excursii la Cetatea Alba Iulia si la Castelul Huniazilor.

Pentru a completa experienta studentilor din strainatate, participantii prezenti la Saptamana Internationala a Studentilor au asistat sau au prezentat lucrarile elaborate cu prilejul conferintei internationale dedicata studentilor - SECOSAFT 2022.

Scopul principal al acestui eveniment il reprezinta dezvoltarea relatiilor internationale de colaborare cu alte universitati, in vederea facilitarii schimburilor de studenti.


Album foto
Foto: Elena CUCU

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.