Studentii AFT, premiati pentru realizarea unei statii meteo


Echipe formate din studenti ai Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu si ai Universitatii "Lucian Blaga" si-au masurat, in acest weekend, competentele digitale in cadrul competitiei lansata de asociatia Smart Factory Romania, eveniment care i-a provocat sa conceapa si sa implementeze o statie meteo autonoma.

La concursul care s-a desfasurat in data de 15 aprilie s-au inscris 12 echipe, noua echipe de la ULBS si trei echipe de la AFT, proiectele pe care le-au conceput fiind prezentate sub forma unor prototipuri pregatite pentru vanzare.

Cel mai bun rezultat al reprezentantilor nostri a fost obtinut de echipa "RoArmy Innovation", formata din sd.frt. Eugen-Matei Borboana, sd. Tudor Codreanu si sd. Stefan Patru, care s-a clasat pe locul II.

"Dupa ce am primit invitatia de la Smart Factory Romania, am decis sa formam o echipa bine structurata: un student care are abilitati in programare, un student care se ocupa de elementele de organologie si un student care are cunostinte in meteorologie. Dupa ce am realizat un plan al proiectului, am reusit dupa o munca de doua luni sa realizam ceea ce ne-am propus. Idealurile noastre au fost sa ocupam podiumul, sa acumulam cunostinte si sa avem parte de experiente noi. Am intampinat multe provocari, de la piese care nu se potriveau pana la senzori care la final au dat erori, dar cu toate acestea am reusit sa ramanem uniti si sa le rezolvam pe toate", a spus sd.frt. Eugen-Matei Borboana.

Smart Factory Romania este o organizatie non-profit din Sibiu, infiintata in anul 2020, care are ca obiectiv sprijinirea capacitatii companiilor din Romania de a cerceta, inova si dezvolta prin crearea unei comunitati de experti.


Album foto


© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.