Prof.univ.dr. Constantin Chiriac, Doctor Honoris Causa al Academiei Fortelor Terestre


Astazi, 29 aprilie, domnului prof.univ.dr. Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului National „Radu Stanca” Sibiu si presedintele Festivalului International de Teatru de la Sibiu i-a fost conferit titlul onorific de Doctor Honoris Causa al Academiei Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu (AFT), in cadrul unei sedinte solemne derulata in aula institutiei noastre.

Propunerea Consiliului de Administratie si a Senatului universitar al AFT de a acorda titlul de Doctor Honoris Causa domnului prof.univ.dr. Constantin Chiriac s-a fundamentat pe fabuloasa cariera a Domniei Sale, acesta fiind omul care a realizat unul din cele mai mari festivaluri de teatru din Europa si a adus la Sibiu cele mai importante nume ale culturii internationale, in cadrul caruia, in premiera mondiala, exista o sectiune dedicata militarilor romani si straini aflati pe teritoriul tarii noastre.

Veritabil ambasador al culturii romane, apreciat la nivel national si international pentru remarcabilele sale activitati artistice si manageriale, prof.univ.dr. Constantin Chiriac este o personalitate proeminenta, un manager vizionar, un rafinat cunoscator al teatrului, al domeniului cultural, artistic si educativ.

Fiecare universitate are imprimata in identitatea si valoarea sa o parte din sufletul celor care i-au sprijinit si directionat drumul spre excelenta, iar astazi, noi, astfel, ne exprimam profunda si deplina recunostinta pentru contributiile si meritele exceptionale pe care Domnia Sa le are in promovarea artelor, in dezvoltarea stiintei, culturii si a mediului academic, precum si pentru promovarea imaginii AFT in tara si strainatate.


Album foto


© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.