Veniti de luati lumina de la sfintii care au ales sa umble inca pe Pamant!


Ce ramane in urma unei expozitii foto despre ultimii veterani?

Revin si raman amintiri cu bunici, raman urme de lacrimi innodate in barba, sentimentul luminos al faptelor bune, dar si spectrul sumbru al singuratatii in fata mortii, cum avem si cum nu avem grija de ultimii veterani de razboi, sfintii care umbla inca pe Pamant.

Expozitia artistului Ionut VAIDEAN, colaborator al AFT, ofera publicului o colectie de 150 de portrete cu ultimii 17 veterani de razboi ai Sibiului, expuse in Sala Mare a Cercului Militar Sibiu, o gazda onesta si mereu primitoare inaintea culturii si artei.

Pe tot parcursul pregatirilor si evenimentului, desi mai mereu cu ochii la eroi, am intalnit implinirea in studentii nostri. Ca de fiecare data se multiplica in faurari de frumos si de util, de firesc si de arta.

Au depus coroane in ploaia rece, au fost si brate si migala, au purtat uniformele razboaielor si au purtat de mana veteranii, studentii nostri ca niste flacari cu lumina albastra.

La aplauze au aparut putini, putini si fara seaman de talentati, studentii Cosmin Valimareanu, Cristina Corbeanu, Georgiana Suciu, Liviu Nedelcu, Ionut Herghelegiu si Rares - Andrei Pauna. Studentei Daria Butoiu ii multumim cu o reverenta pentru aducerea aminte a celei care a fost Buni Elena, maiorul in retragere Elena Tega, cea care s-a stins la 102 ani, in seara in care bunii nostri studenti impleteau fotografii si munci nevazute cu lumini de flacari albastre.

Activitatea a fost organizata de AMMVD Sibiu cu sprijinul AFT, Cercul Militar Sibiu si Corpul Cadetilor.

emper una!


Album foto
  • Text: col. Adrian Teodorescu


  • © 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.