175 DE ANI DE INVATAMANT MILITAR ROMANESC


14 iunie a reprezentat o zi de sarbatoare pentru intreaga comunitate academica militara sibiana. Pentru a aniversa cei 175 de ani de existenta a invatamantului militar romanesc, a fost organizata o ceremonie dedicata acestui moment de referinta.

La eveniment au participat, alaturi de ministrul Apararii Nationale, Vasile Dincu, seful Statului Major al Apararii, gl. Daniel Petrescu, seful Statului Major al Fortelor Terestre, gl.mr. Iulian Berdila, seful Directiei Generale Management Resurse Umane, gl.mr. George Spiridonescu, membri ai administratiei publice locale si centrale, ai comunitatii academice din intreaga tara, comandanti ai celorlalte structuri militare din Sistemul National de Aparare si fosti colegi.

In semn de apreciere a activitatii desfasurate, Presedintele Romaniei, Excelenta Sa Domnul Klaus Werner Iohannis, a decorat Drapelul de Lupta al Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu cu Ordinul "Virtutea Militara" in grad de Comandor, cu insemn de pace, pentru militari.

Presedintele Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior, conf.univ.dr. Octavian Madalin Bunoiu, a inmanat Certificatul obtinut de Academia Fortelor Terestre la evaluarea institutionala, care s-a finalizat cu calificativul GRAD DE INCREDERE RIDICAT.

Directorul general al Directiei Generale Invatamant Universitar din cadrul Ministerului Educatiei, conf.univ.dr. Daniela Vasilica Burghila, a oferit placheta si diploma aniversara "Spiru Haret" ale Ministerului Educatiei.

Cei mai merituosi studenti au fost recompensati cu premii de ministrul Apararii Nationale si de seful Statului Major al Apararii, in semn de apreciere pentru efortul depus si determinarea manifestata pentru obtinerea de rezultate de exceptie in pregatirea academica si militara, in desfasurarea activitatilor de cercetare stiintifica, la competitiile sportive si in promovarea imaginii Armatei Romaniei, in tara si peste hotare.

La multi ani membrilor comunitatii noastre academice militare sibiene!

La multi ani tuturor celor, care de-a lungul timpului, si-au intersectat destinul cu institutia noastra!

SEMPER UNA!


Album foto
Foto: A&M Photo, Elena Cucu

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.