Cea de-a II-a Intalnire Transnationala in cadrul proiectului Military Gender Studies


In zilele de 16-17 iunie 2022, Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu a gazduit cea de-a doua intalnire transnationala din cadrul proiectului Erasmus Military Gender Studies.

Proiectul de parteneriat strategic in cadrul Programului Erasmus+ se desfasoara pentru o perioada de 30 de luni (28.12.2020 - 28.06.2023) si este coordonat de Academia Militara din Lisabona, Portugalia, impreuna cu institutia noastra, Universitatea de Studii din Torino, Italia si Universitatea Nationala Militara "Vasil Levski", Veliko Tarnovo, Bulgaria.

Obiectivul principal al proiectului este acela de a crea un manual de studii militare pe probleme de gen, care sa fie utilizat in cadrul institutiilor partenere in proiect, si ulterior sa fie pus la dispozitia celorlalte institutii militare din Europa.

In cadrul intalnirii de la Sibiu, au fost purtate discutii specifice etapei de finalizare a manualului si despre modul cum vor fi coordonate atelierele de lucru in care studentii vor folosi documentul elaborat.

La lucrarile din cadrul proiectului au participat si doamna lt.col. Manuela Elena Bercea - seful Biroului managementul problematicii de gen din cadrul Ministerului Apararii Nationale si doamna conf.univ.dr. Ionela Vlase de la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu.


Album foto
Text: Ramona-Elena HERMAN

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.