Recunoastere din partea FITS pentru contributia remarcabila a Academiei Fortelor Terestre la prestigiosul festival!


Spectacolul studentilor militari, intitulat "Folk si joc din transee-Manifest pentru pace" a fost inclus in agenda oficiala a Festivalului International de Teatru de la Sibiu si s-a bucurat de o primire calduroasa din partea publicului.

Asta seara, intr-un cadru festiv, conducerea Festivalului International de Teatru de la Sibiu a oferit un Premiu Special Gl.Bg.Prof.Univ.Dr. Ing. Ghita Barsan, comandantul Academiei Fortelor Terestre, pentru parteneriatul de exceptie in dezvoltarea Sectiunii speciale dedicat Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". Premiul i-a fost inmanat de catre ministrul apararii nationale, Vasile Dincu.

"In premiera, studentii militari ai Academiei Fortelor Terestre, frumosi la suflet si la chip, invitati sa fie parte a minunatului proiect sibian al artelor spectacolului - FITS, ne-au scos din transeele fostelor razboaie si ne-au calauzit pasii intr-un minunat spectacol-manifest pentru pace! Asa cum stiu ei mai bine, inlocuind tragaciul armei cu corzile chitarei, catifeland numai pentru voi, in cantec, vocile asprite si imblanzind cadenta marsului in freamatul calusului, ponturilor si batutelor fecioresti.

Se vor intoarce pentru voi, tineri ai razboiului, sa va condamne iar si iar la viata, seara de seara, printre pietre si arbori, acasa la ei sau acasa la voi, acolo unde au fost primiti atat de frumos..." a povestit cu caldura colonelul (rz.) Marius Popenta.

Participarea acestora la Festivalul International de Teatru este o poveste de succes, care a inceput in urma cu doua luni, atunci cand domnul profesor Constantin Chiriac, invitat să participe la festivalul de poezie pe care Academia il organizeaza anual, a fost impresionat de prestatia studentilor si i-a provoacat sa pregateasca un program artistic care sa fie parte a FITS. A urmat o perioada de creatie, una de punere in scena si de validare a acestuia de catre o echipa din cadrul teatrului. Au pregatit un spectacol inedit, la care a reusit de fiecare data sa stranga foarte multi spectatori si, mai mult de atat, sa-i determine să fie parte integranta a acestuia.

Felicitari!


Album foto
Foto reprezentatie "Folk si joc din transee-Manifest pentru pace"- Ionut Vaidean, Eduard Brad si Elena Cucu Foto festivitate premiere FITS: Laurentiu Turoi

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.