Studentii militari, alaturi de maior (in retragere) Pavel Mihu, la implinirea varstei de 102 ani


"... am ajuns pana langa Stalingrad... acolo m-o palit o schija-n cap, de-am crezut ca nu mai scap... dupa ce m-o operat si m-am facut bine, am mers iara pe front... am cazut prizonier la rusi... ne-o bagat pe toti gramada intr-un tren si ne-o dat jos tocmai in Siberia... caram lemne cu sanii trase de cai, tot patru sanii cu lemne si una cu morti, inghetati de frig, saracii... greu, tare greu, n-am crezut sa ajung sa mai vad inca odata Miercurea mea draga!..."

Veteranul de razboi maior (in retragere) Pavel Mihu a implinit astazi 102 ani. L-a revigorat intalnirea cu militarii, cu voluntari ai structurilor asociative ale veteranilor sibieni si mai ales cu tineri studenti militari. Cutremuratoarele lui amintiri de pe front si din prizonierat ne-au purtat prin transeele brazdate de schije si prin gerul letal al Siberiei.

Iti multumim, noi toti, alaturi de copiii, nepotii si stranepotii de care esti asa de mandru, bunicule Pavel Mihu, pentru tineretea ta sacrificata in numele binelui nostru comun!


Album foto

Text: col.(rz.). Marius Popenta
Foto Elena Cucu

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.