Veteran de razboi medaliat de ministrul Vasile Dincu


Moment de suflet pentru veteranul de razboi Maior (in retragere) Simion Dragoman.

Medicul chirurg ortoped pediatru Simion Dragoman, cu o practica de specialitate de 50 de ani, in Romania si in Germania, a implinit anul acesta, in 24 aprilie, varsta de 98 de ani. A revenit de putine zile la Sibiu, pe meleagurile natale, din Germania, unde este rezident din anul 1974.

Evenimentele tulburi ale celui de-al Doilea Razboi Mondial l-au gasit pe Simion Dragoman ca elev caporal, concentrat pentru instructie in cadrul Sectiei de Pregatire Militara a Facultatii de Medicina din Cluj, dislocata la acea vreme la Sibiu, unitate operationalizata pentru nevoile frontului la 23 august 1944. "Proclamatia catre Tara a Regelui Mihai am ascultat-o la radio, din postul de santinela ..." isi aminteste veteranul.

Marti, 19 iulie, domnul Dragoman a fost primit la Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" de catre ministrul apararii nationale, domnul Vasile Dincu, insotit de comandantul Academiei si de catre doi studenti miltiari, de ieri proaspat absolventi ai institutiei.

Emotionat, venerabilul veteran a primit "Crucea Comemorativa a celui de-al Doilea Razboi Mondial" si o diploma de recunostinta pentru tot ce a "sacrificat, daruit si realizat in numele Romaniei.”

Absolventii Academiei l-au invitat pe domnul maior Dragoman sa participe la ceremonia militara organizata cu prilejul acordarii primului grad de ofiter.


Album foto

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.