O noua generatie de ofiteri isi incepe cariera in slujba patriei


Cu tresele de ofiter pe umeri, cei 290 de absolventi ai promotiei "Incoronarea de la Alba Iulia-100" au pasit joi, 28 iulie, cu incredere pe primele trepte ale carierei militare, odata cu obtinerea primului grad.

Alaturi de proaspetii absolventi au fost Loctiitorul sefului Statului Major al Fortelor Terestre, gl.mr. Cristian-Daniel Dan, seful Directiei Structuri si Planificarea Inzestrarii, gl.bg. Gheorghe Dima, oficialitati publice locale si centrale, cadrele didactice si instructorii care le-au ghidat pasii, si nu in ultimul rand, familiile si prietenii care i-au sprijinit in cei trei sau patru ani de studii.

Absolventilor clasati pe primele locuri, pe arme si specialitati militare, in cadrul Ministerului Apararii Nationale, le-au fost acordate diplome de excelenta de catre gl.bg. Gheorghe Dima, seful Directiei Structuri si Planificarea Inzestrarii.

La Ministerul Afacerilor Interne (MAI) s-a clasat pe locul I, cu media 9,42, subinspector Corina Botezatu-Murgulet. Diploma de merit i-a fost oferita de directorul general al Directiei Generale Management Resurse Umane din cadrul MAI, chestor de politie Valentin Minoiu.

La Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) s-a clasat pe locul I, cu media 8,81, sublocotenent Oana Cristei. Diploma de merit i-a fost oferita de catre directorul STS, gl.lt.ing. Ionel Sorin Balan.

La Serviciul Roman de Informatii s-a clasat pe locul I, cu media 8,52, sublocotenent Cristian Alexandru Mihailescu. Diploma de merit i-a fost oferita de catre seful Directiei Regionale de Informatii Transilvania Sud, col. Alexandru Badea.

Seful promotiei 2022 a Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu, sublocotenent Ioan Bogdan Catana-Bota, cel care s-a clasat, cu media 9,55, primul la specialitatea militara Finante-contabilitate, arma Management financiar-contabil, a primit, in semn de apreciere si recunoastere a meritelor obtinute pe timpul studiilor, Emblema de merit "Stiinta militara" clasa a II–a si stiletul personalizat, din partea Loctiitorului sefului Statului Major al Fortelor Terestre, gl.mr. Cristian-Daniel Dan.

Felicitari tuturor absolventilor! Pasii sa va poarte spre cele mai performante cariere!

SEMPER UNA!


Album foto

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.