Romania Viitorului, o noua abordare in domeniile cercetarii, inovarii si antreprenoriatului


Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu a participat marti, 6 septembrie, la evenimentul intitulat „Romania Viitorului”, organizat de Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii la Universitatea Politehnica din Bucuresti. Forumul a inclus o expozitie de prezentare a rezultatelor activitatii de cercetare, dezvoltare si inovare, precum si o sesiune de paneluri si discutii din zona cercetarii si antreprenoriatului.

In cadrul expozitiei au fost reprezentate si au avut stand-uri institute de cercetare, universitati, start-up-uri si firme cu activitate in domeniile cercetarii si inovarii, realizandu-se astfel un schimb de cunostinte, experienta si practici in vederea dinamizarii interactiunii la nivelul ecosistemelor de inovare romanesti.

Standul AFT s-a remarcat prin prezentarea tehnologiilor actuale folosite in cadrul instruirii studentilor nostri, ineditul instrumentelor atragand numerosi participanti care au avut posibilitatea, ajutati de personalul AFT, sa-si testeze abilitatile.

De asemenea, cu aceasta ocazie, a fost lansata platforma colaborativa romaniaviitorului.ro, care are menirea de a facilita transferul de know-how intre institutii si mediul privat, de a crea parteneriate eficiente in realizarea de proiecte inovative si de a maximiza rezultatele activitatilor de cercetare in folosul intregii comunitati.


Album foto

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.