EUMACS 2022


In perioada 12-14 octombrie 2022, comandantul (rectorul) Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu, domnul gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghita Barsan, insotit de prorectorul pentru programe si relatii internationale, domnul col.prof.univ.dr. Vasile Carutasu au participat la cea de-a XIII-a editie a Seminarului Comandantilor de Academii Militare din Uniunea Europeana (EUMACS 2022), eveniment gazduit de Universitatea de Aparare din Brno, Republica Cehia.

EUMACS este organizat anual de una dintre academiile militare din tara care detine presedintia Uniunii Europene si are ca obiectiv principal informarea comandantilor, rectorilor sau superintendentilor institutiilor militare de invatamant superior din Uniunea Europeana despre problemele ridicate la nivelul Grupului de Implementare si al Colegiului European de Securitate si Aparare, in vederea identificarii celor mai eficiente modalitati de comunicare intre academiile militare din Europa si de intensificare si consolidare a relatiilor de cooperare dintre acestea.

La editia din acest an, subiectele abordate au vizat teme legate de: stiinta in invatamantul superior militar, modul de dobandire a competentelor lingvistice de catre studenti, noile tendinte in desfasurarea operatiunilor militare si responsabilitatile mediului academic si influenta razboiului din Ucraina asupra pregatirii viitorilor ofiteri.

Concluziile rezultate in urma dezbaterii acestor subiecte in cadrul celor patru seminare au urmarit identificarea provocarilor cu care se confrunta institutiile militare de invatamant superior din Uniunea Europeana, si posibilele solutii care pot fi implementate in procesul de formare si instruire a tinerilor ofiteri europeni.


Album foto

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.