11 noiembrie - Ziua Veteranilor din Teatrele de Operatii


In fiecare an, la 11 noiembrie, Romania celebreaza si comemoreaza, deopotriva, Ziua Veteranilor din Teatrele de Operatii, ziua celor care si-au dus juramantul militar pana la capat, punandu-si tara, sentimentul de camaraderie si simtul datoriei mai presus de sine!

La Cercul Militar Sibiu, studentii nostri au avut prilejul sa se intalneasca cu veterani ai Teatrelor de Operatii din institutiile militare de invatamant, unitatile militare din garnizoana si din cadrul NATO HQ MNC-SE. S-a pastrat un moment de reculegere pentru cei care si-au pierdut viata in misiune, printre ei si absolventi ai institutiei noastre: Mr. (p.m.) Tiberius Marcel PETRE, Mr. (p.m.) Iuliu Vasile UNGURAS si Filaret MOTCO, Inalt demnitar ONU.

Veteranii au impartasit cu tinerii studenti, elevi si cursanti militari amintirile, gandurile si trairile de maxima intensitate profesionala si sufleteasca traite, pe viu, in cele mai fierbinti puncte ale planetei ... Stari de fapt si de spirit care au adus, pe fetele si sufletele tinerilor, rand pe rand, admiratie, zambete, uimire si lacrimi ...

Gand pios si neuitare eroilor nostri, celor mult prea devreme prezentati la Ultimul Apel!

La multi ani Veteranilor de ieri si de azi ai Armatei Romaniei!


Album foto

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.