Simpozion dedicat "Reginei Aerului" - Smaranda Braescu


Aula Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu a gazduit, marti, 22 noiembrie, Simpozionul dedicat implinirii a 90 de ani de la stabilirea recordului absolut de salt cu parasuta de la inaltimea de 7233 m realizat pe 19 mai 1932 la Sacramento, California si a 125 de ani de la nasterea Smarandei Braescu.

Cu aceasta ocazie, a avut loc proiectia filmului documentar "Mandita", realizat de Studioul Cinematografic al Ministerului Apararii Nationale, care onoreaza viata si activitatea parasutistei si lansarea cartii "Smaranda Braescu: Lasati-ma sa zbor!" editata de Asociatia Romana pentru Propaganda si Istoria Aeronauticii (ARPIA) "Smaranda Braescu" Cluj.

Participantii la eveniment au avut oportunitatea de a afla de la regizorul si realizatorul filmului "Mandita", col. Cornel Mitut, din experientele traite in perioada in care s-a aflat pe urmele Smarandei Braescu, in locurile pe unde aceasta a pasit si alaturi de oamenii care au conturat povestea vietii sale.

De asemenea, cdr.av.rtr. Laurentiu Buzenchi, presedintele ARPIA "Smaranda Braescu" Cluj, a sustinut o prelegere despre principalele momente din viata, activitatea si performantele "Reginei aerului" si a prezentat aspecte din activitatea asociatiei care poarta numele distinsei parasutiste.


Album foto

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.