Studenti AFT in Estonia la programul Initiativa Europeana de Schimb a Tinerilor Ofiteri


Sd.plt.adj. Robert Alixandrescu si sd.sg. Petru Butiuc, au participat, in perioada 13-19 februarie, la modulul Infantry Officer Winter Warfare, organizat de Estonian Miltary Academy din Tartu, Estonia, in cadrul programului Initiativa Europeana de Schimb a Tinerilor Ofiteri.

Timp de o saptamâna, studentii s-au antrenat pentru a-si dezvolta abilitatile de actiune si supravietuire in teren muntos impadurit pe timp de iarna, urmarindu-se, in principal, invatarea tehnicilor de identificare a locului de amplasare si construire a unui adapost si acordarea primului ajutor in cazul aparitiei hipotermiei, degeraturilor sau a altor probleme medicale.

De asemenea, au invatat cum sa rationalizeze si consume hrana, care sunt metodele de echipare pe timpul actiunilor militare, cum sa utilizeze si sa intretina schiurile. Au exersat tehnicile de cercetare a unui obiectiv si de executare a raidului si ambuscadei cu grupa si plutonul, pe jos si pe schiuri.

Perioada de instruire s-a incheiat cu trageri cu munitie reala, pe timp de zi si de noapte, si cu parcurgerea unui traseu in cadrul caruia una dintre probe a fost reprezentata de saritura intr-o copca.


Album foto

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.