Modulul de Leadership Militar - editia 2023


In perioada 8-19 mai, in Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu se desfasoara modulul de Leadership Militar (Military Leadership), parte a Semestrului International.

Anul acesta, la modul participa alaturi de cei 43 de studenti din anul 2 de studii de la Facultatea de Stiinte Militare, specializarea Leadership Militar din institutia noastra si 60 de studenti straini din institutii de invatamant superior civile sau militare din Austria, Bulgaria, Croatia, Grecia, Georgia, Letonia, Lituania, Italia, Republica Moldova, Polonia, SUA si pentru prima data Marea Britanie.

Scopul modulului este acela de a facilita intelegerea particularitatilor leadershipului in organizatia militara, dezvoltarea competentelor de specialitate ale viitorilor lideri militari, perfectionarea gandirii critice, dar si cunoasterea, intelegerea si aplicarea procedeelor de luare a deciziei in organizatia militara, in diferite contexte actionale.

In acest an, in calitate de instructori au participat si Mr. Peter White si Lt.col. James Askew, din Marea Britanie, din cadrul Land Warfare Centre, International Defence Training. Ofiterii britanici au adus in atentia studentilor teme de actualitate cu privire la particularitatile procesului de luare a deciziei in organizatia militara (Combat estimate) si importanta intelegerii particularitatilor culturale pentru indeplinirea cu succes a misiunilor in diferite teatre de operatii (Cultural awareness).


Album foto
Text: Mr. Alin CIRDEI

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.