Saptamana Internationala a Studentilor la AFT


Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu a organizat, in perioada 1-5 mai, Saptamana Internationala a Studentilor, la care au participat 88 de cadeti si cadre militare de la: Academia Militara Tereziana din Wiener Neustadt, Austria, Universitatea Militara Nationala "Vasil Levski" din Veliko Tarnovo, Bulgaria, Academia Fortelor Aeriene din Pleven, Bulgaria, Academia Militara Elena din Atena, Grecia, Academia Fortelor Aeriene din Atena, Grecia, Academia Militara pentru Sprijin de Lupta din Salonic, Grecia, Academia Nationala de Aparare din Gori, Georgia, Universitatea de Studii din Torino, Italia, Academia Nationala de Aparare din Riga, Letonia, Academia Militara "Gen. Jonas Zemaitis" din Vilnius, Lituania, Academia Militara din Oslo, Norvegia, Universitatea Militara Tehnologica din Varsovia, Polonia, Universitatea Fortelor Terestre "Gen. Tadeusz Kosciuszko" din Wroclaw, Polonia, Academia Militara din Lisabona, Portugalia, Academia Militara a Fortelor Armate "Alexandru cel Bun" din Chisinau, Republica Moldova, Academia Militara din Zaragoza, Spania, Universitatea Georgiei de Nord din Atlanta, S.U.A, Universitatea "Taras Shevchenko" din Kiev, Ucraina, precum si studenti ai institutiei noastre.

Saptamana a debutat cu prezentarea de catre studentii institutiei noastre a programelor de studii care se deruleaza in Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu, facilitatile didactice, de cercetare stiintifica, de pregatire militara, sportive, de recreere din institutie si oferta educationala pusa la dispozitie pentru studentii internationali. De asemenea, fiecare delegatie straina si-a prezentat institutia si oferta educationala pentru partenerii cu care coopereaza.

Nu au lipsit nici activitatile sportive, fiind organizate jocuri de echipa cum ar fi: handbal, baschet sau fotbal si nici cele care au acoperit latura culturala si recreativa, scopul fiind dezvoltarea interesului oaspetilor nostri pentru traditiile, cultura si obiceiurile din zona Sibiului si nu numai. Astfel, au fost organizate activitati dedicate vizitarii orasului Sibiu, excursii la Cetatea Alba Iulia si la Castelul Huniazilor, dar au participat si ca observatori in cadrul exercitiului tactic integrator Cadet 2023 in poligonul Perii Daii.

Pentru a le completa experienta, studentii prezenti la Saptamana Internationala a Studentilor au asistat sau au prezentat lucrari elaborate cu prilejul conferintei internationale dedicata studentilor - SECOSAFT 2023.


Album foto


© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.