"Lideri pentru lideri", domnul col. dr. Lascu Alexandru-Liviu


In cadrul Proiectului "Lideri pentru lideri", desfasurat sub deviza "Educatie, Dezvoltare, Impreuna", Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu l-a avut ca invitat pe domnul col. dr. Lascu Alexandru-Liviu, prim-procuror militar al Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Cluj, pentru a sustine o prelegere cu tema "Liability For The Violation Of The International Humanitarian Law".

La activitate au participat studentii anului II de la programele universitare de licenta, alaturi de colegii lor proveniti din mai multe institutii de invatamant superior militar si civil din Europa si SUA, prezenti in institutia noastra in cadrul Semestrului international.

Domnul col. dr. Lascu Alexandru-Liviu a prezentat aspectele legate de responsabilitatea comandantilor militari, de la toate esaloanele, in aplicarea si respectarea normelor dreptului international umanitar si a consecintelor incalcarii acestora. Prin informatiile transmise, studentilor li s-a intarit convingerea ca liderul militar are o mare responsabilitate in respectarea normelor de drept in operatiile militare.


Album foto
Text: Sabin GUTAN

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.