Aniversarea a 176 de ani de existenta a invatamantului militar romanesc


Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu, continuatoarea si succesoarea traditiilor educationale si institutionale a primei scoli militare de ofiteri din Romania, a celebrat, astazi, 176 de ani de existenta.

Activitatile au debutat cu ceremonialul militar dedicat aniversarii, in aula academiei, si au continuat cu vizitarea infrastructurii academiei, in cadrul Zilei Portilor Deschise.

La manifestari au participat comandantul Corpului Multinational de SE, domnul gl.mr. Dragos Dumitru Iacob, rectorul Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu, domnul prof.univ.dr. Sorin Radu si cadre militare in rezerva si retragere care, de-a lungul timpului, si-au intersectat destinul cu cel al academiei, din calitate de comandanti ai institutiei sau de sefi de structuri din organica acesteia.

De asemenea, alaturi de cadrele didactice, instructorii militari si studentii institutiei noastre, au fost prezenti la ceremonie si participantii la Saptamana Internationala a AFT care, in perioada 12-16 iunie, realizeaza mobilitati de formare si predare in cadrul programului Erasmus+.

Unul dintre momentele speciale din cadrul manifestarilor aniversare a fost reprezentat de acordarea Premiului "Nicolae Balcescu" si inmanarea emblemelor de onoare pe care seful Statului Major al Fortelor Terestre si seful Statului Major al Apararii le-au conferit colegilor nostri.

La multi ani membrilor comunitatii academice militare sibiene!

SEMPER UNA!


Album foto
Foto: Daniela OANA, Lucian URECHE

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.