Multiplier Event in cadrul Proiectului Erasmus+ "Military Gender Studies" si cel de-al 5-lea Gender Seminar


Reprezentanti ai Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu au participat, in perioada 19-23.06.2023, la ultima activitate de multiplicare din cadrul proiectului de cooperare Erasmus+ "Military Gender Studies" si la cel de-al 5-lea Gender Seminar.

La activitatile gazduite si coordonate de Academia Militara din Lisabona, Portugalia, au participat institutiile partenere ale proiectului: Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu, Romania, Universitatea de Studii din Torino, Italia si Universitatea Nationala Militara "Vasil Levski" din Veliko Tarnovo, Bulgaria, precum si alti reprezentanti din cadrul mai multor academii militare din Europa.

Evenimentele au debutat cu discursurile Ministrului Apararii din Portugalia, doamna Helena Carreiras si ale Sefului Statului Major al Apararii din Portugalia, domnul general Eduardo Mendes Ferrao.

Scopul proiectului "Military Gender Studies" consta in dezvoltarea unui model de studii militare pe probleme de gen, conceput special pentru a fi predat in institutiile militare de invatamant superior europene, prin elaborarea unui manual care trateaza aceasta tematica.

De asemenea, cel de-al 5-lea Gender Seminar a reunit un numar de 70 de experti si observatori din Europa si S.U.A., interesati in abordarea si implementarea studiilor militare de gen in cadrul academiilor militare.


Album foto


© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.