Vizita Secretarului General Adjunct al NATO la Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu


Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu a avut onoarea de a primi vineri, 30 iunie, vizita Secretarului General Adjunct al NATO, domnul Mircea Geoana. Delegatia a fost intampinata de comandantul si rectorul academiei, domnul gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghita Barsan.

La activitate au participat, alaturi de distinsul oaspete, domnul gl.mr. Dragos-Dumitru Iacob, comandantul Corpului Multinational de Sud-Est, domnul gl.bg. Daniel Pop, seful Directiei Instruire si Doctrina din cadrul Statului Major al Apararii si domnul Dragos Manea, seful de cabinet al Secretarului General NATO.

In cadrul intalnirii cu membrii comunitatii noastre academice, domnul Mircea Geoana a apreciat procesul didactic si activitatea de cercetare, dezvoltare si inovare din Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu, afirmand ca "a investi in armata, in cariera militara, in dotarea materiala, reprezinta mai mult decat o cerinta de securitate nationala sau de obligatie fata de NATO" si faptul ca "nu exista tara de succes in istoria umanitatii care sa nu fi avut un sistem de educatie performant".

La finalul vizitei, Secretarul General Adjunct al NATO a notat in Cartea de Onoare a Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu: "O imensa bucurie sa vizitez aceasta institutie de elita a Armatei Romane si a Aliantei noastre. Conditii excelente, profesori dedicati, tineri pe care Patria si NATO se vor putea baza acum si in viitor".


Album foto
Foto: Alexandra TREFAS, Daniela OANA

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.