Student al AFT, absolvent al Academiei Militare West Point din Statele Unite ale Americii, inaintat in primul grad de ofiter


In Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu a avut loc, astazi, 6 iulie, avansarea la gradul de sublocotenent si repartitia in prima functie, in cadrul Agentiei Spatiale si Radiocomunicatii, a studentului Bogdan Daniliuc, absolvent al Academiei Militare West Point, una dintre cele mai prestigioase universitati din lume in formarea liderilor militari.

La ceremonia militara de acordare a primului grad de ofiter, pe platoul academiei, in prezenta cadrelor si a studentilor din institutia noastra, alaturi de Bogdan a stat emotionata familia.

La inceputul discursul sau, Bogdan a tinut sa le multumeasca studentilor ca sunt alaturi de el si familiei pentru sustinerea neconditionata din ultimii 8 ani in calatoria sa de a ajunge ofiter in Armata Romana. „Chiar daca nu au fost tocmai confortabili atunci cand am decis la 15 ani sa plec spre Campulung Moldovenesc, si au fost probabil, si mai putin confortabili cand am plecat spre New York pentru a-mi urmari visul de a ajunge la West Point, vreau sa le multumesc ca mi-au fost mereu alaturi”, a transmis tanarul sublocotenent.

„Am invatat la West Point faptul ca trebuie sa punem intotdeauna oamenii pe primul loc. Ei ne ofera increderea lor absoluta si isi pun viata in mainile noastre, iar noi avem datoria sa le oferim tot ce avem mai bun. Asta inseamna ca tot timpul trebuie sa tindem sa intelegem scopul si efectele actiunilor noastre si sa intelegem ca tot ce facem noi si tot ce nu facem, devine un standard pentru cei din jurul nostru. Consider ca cele mai importante atuuri ale unui ofiter sunt caracterul, integritatea si gandirea critica” a transmis sublocotenentul Bogdan Daniliuc, cu tresele de ofiter pe umeri, pregatit sa faca fata provocarilor inerente oricarui inceput de cariera.

Ii uram succes, iar pasii sa il poarte in cea mai frumoasa si mai performanta cariera militara!

Semper una!


Album foto
Foto: Eduard Brad

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.