Primul grad de ofiter, mandria de azi a absolventilor
Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu, promotia 2023


Vineri, 28 iulie 2023, s-a desfasurat ceremonia militara de acordare a primului grad de ofiter absolventilor Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu.

Cei 305 absolventi ai promotiei 2023, intitulata onorific "General Constantin Christescu-100", vor incadra functii in Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, Serviciul de Protectie si Paza, Serviciul de Telecomunicatii Speciale si Administratia Nationala a Penitenciarelor.

La eveniment, alaturi de comunitatea academica militara sibiana, au fost prezenti seful Statului Major al Fortelor Terestre, domnul general-maior Ciprian Marin, comandantul Corpului Aliat de Reactie Rapida, domnul general-locotenent Nicholas Borton, comandantul Corpului Multinational de Sud-Est, domnul general-maior Dragos-Dumitru Iacob, seful Directiei Instruire si Doctrina din cadrul Statului Major al Apararii, domnul general de brigada Daniel Pop, reprezentanti din cadrul Sistemului national de aparare, ordine publica si siguranta nationala, oficialitati publice locale si centrale, rude si prieteni ai tinerilor absolventi.

In semn de apreciere si recunoastere a rezultatelor exceptionale obtinute pe timpul studiilor, Ministrul Apararii Nationale, domnul Angel Tilvar, a oferit stiletul personalizat sefului promotiei 2023 al Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu, domnul sublocotenent Robert-Marian Alixandrescu, cel care s-a clasat, cu media 9,78, primul la arma Infanterie, specialitatea militara Cercetare. Stiletul a fost inmanat de seful Statului Major al Fortelor Terestre. De asemenea, domnul general-maior Ciprian Marin a oferit premii si diplome de merit absolventilor clasati pe locul I, pe specializari militare, in cadrul Ministerului Apararii Nationale.

Seful Statului Major al Apararii, domnul general Daniel Petrescu, a conferit sefului de promotie, Emblema de merit "Stiinta Militara" clasa a II-a. Aceasta a fost inmanata de seful Directiei Instruire si Doctrina din cadrul Statului Major al Apararii, domnul general de brigada Daniel Pop.

La Ministerul Afacerilor Interne s-a clasat pe locul I, cu media 9,03, doamna subinspector Florentina Cosmina Negoita. Premiul si diploma de merit au fost inmanate de Directorul general adjunct al Directiei Generale Management Resurse Umane din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, domnul chestor principal de politie Valentin Minoiu.

La Ministerul de Justitie, Administratia Nationala a Penitenciarelor, s-a clasat pe locul I, cu media 8,64, doamna subinspector Bianca Daniela Cornoiu. Premiul si diploma de merit au fost oferite de catre directorul Directiei Reintegrare Sociala din Administratia Nationala a Penitenciarelor, doamna comisar sef de politie penitenciara Ioana Mihaela Morar.

La Serviciul de Telecomunicatii Speciale s-a clasat pe primul loc, cu media 9,53, domnul sublocotenent Iulian Marin Chivu. Premiul si diploma au fost inmanate de catre directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale, domnul general doctor inginer Ionel Sorin Balan.

La Serviciul Roman de Informatii s-a clasat pe prima pozitie, cu media 9,39, doamna sublocotenent Maria Deac. Premiul si diploma de merit i-au fost oferite de catre seful Directiei Regionale de Informatii Transilvania Sud, domnul colonel Dumitru Tomi.

"Sa va respectati profesia, camarazii, indeosebi subordonatii. Promovati virtutile onoarei si nu uitati niciodata de perseverenta si curaj, dar mai presus de toate, de caracter si respect. Va indemn sa fiti curajosi! Sa nu dati inapoi in fata greutatilor. Nimic nu se obtine usor, iar provocarile pe care le veti avea de-a lungul carierei militare vor fi proportionale cu functiile pe care le veti ocupa", a transmis seful Statului Major al Fortelor Terestre, domnul general-maior Ciprian Marin.

In discursul sau, rectorul Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu, domnul general de brigada profesor universitar doctor inginer Ghita Barsan, a felicitat tinerii ofiteri pentru reusita lor si le-a urat un parcurs ascendent si o traiectorie cat mai lunga in solicitanta si frumoasa cariera aleasa. Cuvinte emotionante au fost transmise si parintilor tinerilor absolventi: "Am convingerea ca va ramane adanc intiparita in mintea si inima dumneavoastra amintirea acestei zile. Fiti mandri de copiii pe care i-ati crescut si educat, pentru ca ei va fac cinste prin tot ceea ce fac. Sacrificiul dumneavoastra in toti acesti ani este rasplatit pe deplin de reusita lor de astazi".

Felicitari pentru reusita si bine ati venit in randul corpului ofiterilor!

Semper una!


Album foto
Foto: A&M Foto, Daniela OANA
Text: Alexandra TREFAS

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.