Consecintele razboiului din Ucraina asupra securitatii regionale


Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescuˮ din Sibiu si Centrul National de Instruire Intrunita „GETICA” din Cincu, sunt gazdele celei de-a doua consfatuiri a Uniunii Asociatiilor Ofiterilor in Rezerva si in Retragere din Europa Centrala - Initiativa Gaminger, eveniment care are ca tema principala a dezbaterilor „Consecintele razboiului din Ucraina asupra securitatii regionale”.

La activitatea organizata in perioada 5-8 octombrie 2023, de catre Asociatia Nationala a Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere „Alexandru Ioan Cuza” (A.N.C.M.R.R.), au fost prezente delegatiile permanente ale Initiativei Gaminger din Republica Ceha, Croatia, Elvetia, Italia, Macedonia de Nord, Slovacia si Romania, iar pentru prima data in istoria Uniunii au fost invitate, cu statutul de observator, delegatii din Albania si Republica Moldova (la initiativa delegatiei Romaniei).

In cadrul lucrarilor consfatuirii au fost invitati in calitate de keynote speakers domnul gl.mr. Dragos Dumitru IACOB, comandantul Corpului Multinational SE, domnul gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghita BARSAN, rectorul Academiei Fortelor Terestre „Nicolae Balcescuˮ din Sibiu, domnul gl.bg. Adrian VASILIU, loctiitorul sefului Directiei Personal si Mobilizare si doamna conf.univ.dr. Raluca Viman-Miller, din cadrul Universitatii Georgiei de Nord, Atlanta, Statele Unite ale Americii.

Organizarea bianuala a Consfatuirilor Initiativei se face prin rotatie de catre fiecare dintre cele 11 tari membre: Italia, Germania, Elvetia, Republica Ceha, Croatia, Macedonia de Nord, Slovenia, Slovacia, Polonia, Romania si Ungaria.


Album foto


© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.