MESAJUL COMANDANTULUI GARNIZOANEI SIBIU PRIVIND SARBATORIREA ZILEI NATIONALE A ROMANIEI – 01 DECEMBRIE 2023 –


1 Decembrie 1918 va ramane pentru totdeauna momentul hotarator in istoria neamului nostru ca simbolul unitatii nationale, al reconcilierii si slavirii eroilor care s-au jertfit pe altarul patriei.

Astazi, ca si la 1918, Armata Romaniei este un factor de stabilitate important al statului roman. Misiunea ei a ramas neschimbata: apararea independentei, suveranitatii si integritatii teritoriale, a unitatii si democratiei constitutionale a Romaniei.

Acum, mai mult ca oricand, avem datoria de onoare sa pastram vie memoria faptelor de arme ale inaintasilor care au scris, cu sangele propriu, filele istoriei natiunii noastre. Timpul este tot mai necrutator, in prezent mai sunt in viata putin peste 1.000 de veterani de razboi, fata de cei aproximativ 1.700, cati erau anul trecut. Sa-i onoram si sa-i celebram pe cei ramasi printre noi. Ei ne-au insuflat dragostea de patrie si spiritul de sacrificiu. Ei sunt imaginea bunicilor si strabunicilor nostri care si-au indeplinit misiunea sacra pe campul de lupta.

Cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, in numele tuturor militarilor din garnizoana Sibiu, adresez comunitatii sibiene cele mai calde urari de sanatate, impliniri personale si profesionale si bucurii alaturi de cei dragi!

LA MULTI ANI, ROMANIA!

LA MULTI ANI, ROMANI!

Gl.bg. prof.univ.dr.ing. Ghita BARSAN
COMANDANTUL GARNIZOANEI SIBIU


Album foto


© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.