Ordinul "Sfantului Ierarh Andrei Saguna" oferit Corului AFT


In zilele premergatoare sfintei sarbatori a Nasterii Domnului, Corul Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu dirijat de sd.cap. Gabriela Mihaela Maftei si coordonat de preotul militar dr. Florin Pavel a sustinut duminica, 17 decembrie, un program de colinde romanesti, spre incantarea celor prezenti in Catedrala Mitropolitana "Sfanta Treime" din Sibiu.

In semn de recunostinta si apreciere pentru pregatirea deosebita a concertului traditional, Inaltpreasfintitul Laurentiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului a oferit Corului Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu distinctia Ordinul "Sfantului Ierarh Andrei Saguna", meritul cultural.

"Vreau sa-mi exprim bucuria deosebita pe care mi-a facut-o corala aceasta a tinerilor slujitori in armata tarii. Vreau sa va multumesc pentru dragostea voastra, pentru faptul ca ati dorit sa veniti aici, in catedrala, si nu e prima data. Vreau sa transmiteti rectorului vostru, domnului general Ghita Barsan, ca am primit colindul vostru si le-am ascultat pe toate cu multa bucurie. Este o tinerete plina de fermitate si se vede aceasta si pe fetele voastre, dar mai ales prin modul in care voi exprimati mesajul dumnezeiesc. Sa va ajute Dumnezeu, sa va binecuvinteze dorinta voastra de a fi slujitori ai patriei, dar si slujitori ai lui Hristos, pentru ca nu se pot separa, asa cum cele doua institutii ale noastre, Biserica si Armata, au fost impreuna si vor fi impreuna tot timpul", a transmis I.P.S. dr. Laurentiu Streza.


Album foto
Foto: Costin CHESNOIU

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.