ZIUA NATIONALA A LECTURII


Astazi, 15 februarie, de Ziua Nationala a Lecturii, Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu s-a alaturat initiativei lansate de Biblioteca Judeteana ASTRA, de a participa la o ampla actiune de sustinere si promovare a cartii, a lecturii si a obisnuintei de a citi, in randul membrilor comunitatii sibiene si, in special, al tinerei generatii.

In acest sens, comandantul (rectorul) academiei, domnul gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghita Barsan, alaturi de sd.plt.maj. Rares Pauna, sd.plt. Raluca Chiriac si sd.cap. Ana Gherasim au fost prezenti in mijlocul elevilor din clasa a V-a ai Scolii Gimnaziale „Regele Ferdinand” din Sibiu, pentru a sustine un moment de lectura. Elevii au ascultat cu mult interes povestile, au inteles care este importanta cititului in dezvoltarea armonioasa a personalitatii, au dat dovada de multa ingeniozitate si au raspuns cu entuziasm intrebarilor.

„Povestea unui cititor apare cu mult inainte sa constientizam asta. Apare poate chiar inainte sa stim sa citim. Ea poate sa apara atunci cand parintii sau doamna educatoare iti citesc dintr-o carte de povestioare pentru copii, continua cand inveti literele si cuvintele si prinde cu adevarat o forma clara cand incepi sa lecturezi din prima ta carte”, sd.cap. Ana Gherasim, coordonatorul Cercului de lectura din cadrul institutiei noastre.


Album foto


© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.