Delegatie AFT in vizita de lucru la Universitatea Tehnica a Moldovei


O delegatie compusa din rectorul Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu, gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghita Barsan, prorectorul pentru cercetare, col.conf.univ.dr.ing. Ioan Virca, prorectorul pentru programe si relatii internationale, col.prof.univ.dr. Vasile Carutasu si doamna Elena-Ramona Herman, coordonatorul Erasmus din cadrul institutiei noastre, alaturi de reprezentanti ai Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu, efectueaza, in aceasta saptamana, o vizita de lucru in Universitatea Tehnica a Moldovei, Chisinau.

Avand la baza un parteneriat solid, dezvoltat pe relatii academice de incredere, vizita delegatiei a avut drept scop identificarea de noi oportunitati de colaborare in domeniul educatiei, cercetarii stiintifice, instruirii si formarii profesionale, promovarii cunoasterii si inovarii in domeniile tehnice. De asemenea, in cadrul discutiilor, s-a acordat o atentie deosebita mobilitatilor de studenti, personal didactic si instructori militari, din cadrul programelor Erasmus+.

"Ne dorim foarte mult deschiderea colaborarilor pe care am putea sa le avem: in primul rand, pe mobilitati, pe programe de studii cu diploma dubla. O alta colaborare ar fi pe partea de profesori invitati, pe proiecte de cercetare. Doctoratul in cotutela este o alta oportunitate pe care putem sa o facem impreuna, diverse concursuri studentesti, vizite. O alta dimensiune de colaborare tine de proiectele Erasmus. Noi avem o experienta vasta de implementare a acestora, inclusiv la nivel de coordonatori principali sau parteneri, proiecte de cercetare, unde pe anumite domenii putem fi cheie. Putem fi parteneri de incredere.”, a transmis rectorul Universitatii Tehnice a Moldovei, domnul Viorel Bostan.


Album foto
Foto: Universitatea Tehnica a Moldovei

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.