Masa rotunda – Departamentul Stiinte Militare


Departamentul Stiinte Militare, din cadrul Facultatii de Stiinte Militare a Academiei Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu, a desfasurat, in data de 5 aprilie, masa rotunda cu tema „NATO – Nevoia de adaptare si transformare a organizatiei”.

Scopul evenimentului l-a reprezentat facilitarea schimbului de experiente intre teoreticienii si practicienii care isi desfasoara activitatea in domeniul stiintelor militare. Alaturi de cadre didactice titulare si asociate din academie, la activitatea desfasurata in sistem hibrid, au participat gl.bg.dr. Florin Stan, loctiitorul sefului de Stat Major pentru sprijin din cadrul Comandamentului Corpului Multinational de Sud-Est, gl.fl.aer.dr. Ioan Mischie, loctiitorul pentru operatii si instructie al sefului Statului Major Al Fortelor Aeriene, col.dr. Florin Cimpean, col.dr. Alexandru Kis, mr. Andrei Marza, gl.(rz.) dr. Stefan Danila, gl.lt.(rz.) dr. Virgil Balaceanu, gl.lt.(rz.) dr. Catalin Tomescu, gl.mr.(rz.) dr. Dan-Florin Grecu si col.(rz.) lect.univ.dr. Tiberiu Tanase.

Implicatiile generate de escaladarea razboiului din Ucraina, provocarile in apararea si securitatea flancului estic al NATO, necesitatea actualizarii strategiilor de securitate ale NATO si aspectele privind ducerea actiunilor militare din Ucraina, au fost cateva dintre subiectele dezbatute in cadrul activitatii.


Album foto


© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.