CULTURAL AWARENESS LA AFT


In Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu, in a doua saptamana a lunii aprilie, studentii participanti in cadrul Semestrului International au avut parte de expertiza unui instructor din Marea Britanie, din cadrul Cartierului General al Centrului de Razboi Terestru, Centrul International de Instruire pentru Aparare (Headquarters Land Warfare Centre, International Defence Training), lt.col. James Askew.

La activitate au participat 54 de studenti de anul II, din cadrul Facultatii de Stiinte Militare, specializarea Leadership Militar si 38 de cadeti proveniti din institutii de invatamant superior civile sau militare partenere din Belgia, Cehia, Grecia, Lituania, Polonia, Spania, Republica Moldova si SUA, care realizeaza mobilitati de studiu si practica in institutia noastra, in cadrul programului Erasmus+.

Pentru al doilea an consecutiv, lt.col. James Askew a adus in atentia studentilor teme de actualitate cu privire la importanta intelegerii particularitatilor culturale (Cultural Awareness) pentru indeplinirea misiunilor in diferite teatre de operatii si pentru dezvoltarea abilitatilor necesare desfasurarii cu succes a activitatilor in contexte multinationale diferite din punct de vedere multicultural.

„Atunci cand studentii termina o academie, este probabil ca, la scurt timp, sa fie repartizati in misiuni multinationale. Acestea pot varia de la lucrul intr-un comandament NATO pana la desfasurarea unui exercitiu sau a unei operatii multinationale si chiar pana la participarea la instruirea unei armate straine. Acest curs i-a invatat pe studenti cum sa isi dezvolte competenta culturala: cum sa comunice mai bine, cum sa se comporte in mod eficient si adecvat cu persoane apartinand altor culturi si cum sa gestioneze solicitarile psihologice in aceste situatii. Este un privilegiu sa lucrezi cu alte nationalitati. Aceasta instruire ii ajuta pe studenti sa profite la maximum de aceste experiente” a transmis lt.col. James Askew.


Album foto


© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.